2014-03-24 12:46Nyheter

Lanseringen av Ekoguiden Malmö och nytt app-projekt ska hjälpa Malmöbor att konsumera medvetet.

null

Lördagen den 29 mars bjuder vi in till Ekoguiden Redaktion och lanseringsträff för Ekoguiden Malmö. Vi berättar även mer om Ekoguidens pilotprojekt Ekoguiden app. Häng med oss och kartlägg Malmös schyssta utbud! 

Ekoguiden Malmö ska hjälpa Malmöborna att hitta Malmös schyssta utbud inom ett flertal kategorier som t.ex. vintage, livsmedel och cafeer. 

I guiden finner man tips på bra eko och reko alternativ samt recensioner av verksamheterna och deras miljöprofil. Med en ny Smartphone app vill Föreningen Medveten Konsumtion även göra det ännu enklare att ta del av guiden och därmed öka intresset och möjligheten till att göra hållbara val.

Tid: Lördagen den 29 mars kl 11.00

Plats: Studiefrämjandets lokaler, Ystadgatan 53 Malmö

Info: https://www.facebook.com/events/537900742989431/?ref_dashboard_filter=upcoming

Projeket Ekoguiden app skall resultera i en pilotapp som ska testas i Malmö under 2014 med målet att sedan spridas nationellt. Appen är förnärvarande i utvecklingsstadiet och arbetet så här långt kommer att visas upp när ekorecensenterna Malmö träffas för att publicera de första recensionerna. Ekoguidens recensioner skrivs av ideellt engagerade medarbetare med stort intresse för att tillsammans skapa en hållbar framtid.


Ekoguiden Malmö kommer att publiceras på www.ekoguiden.nu, för mer information om Ekoguiden se: http://www.medvetenkonsumtion.org/ekoguide/bakgrund


Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer eller har några frågor!


Viktoria Wågert Mattsson

Redaktör Ekoguiden Malmö & Lund

viktoria.wagertmattsson@medvetenkonsumtion.org


Gustav Gullstrand

Projektledare Ekoguiden App

Föreningen Medveten Konsumtion

gullstrand@gmail.com


Spana in Ekoguiden på www.ekoguiden.nuOm Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.