2018-02-20 14:17Nyheter

Stora Bokbytardagen 16 maj 2018

null

Temat är lätt: ta med dig en bok hemifrån och byt med någon annan, var som helst, när som helst under hela dagen: på jobbet, bussen, tåget, fiket, i skolan eller på våra arrangerade bokbytarstationer.

Vi har fått förtroendet av grundarna till Stora Bokbytardagen att projektleda och driva Stora Bokbytardagen sedan 2017. Vi tror att ägodela och delningsekonomi är den nya framtiden, bra för oss och för vår miljö. Vi tror också på sociala, fysiska mötesplatser för konsumenter, som man kan inspirerar av och knyta an med.

2017 arrangeras det över 100 fasta bokbytarstationer på över 50 platser runt om i hela Sverige. Just nu söker vi sponsorer och samarbeten till 2018 års Stora Bokbytardag! Föreningen fanns på plats förra året med ett lokalt event i Hornstulls Galleria, och kommer göra så även i år den 16 maj 2018. Håll utkik för fler bokbytarstationer framöver, eller kontakta oss för mer information. Redan nu kan man registrera sin lokala bokbytarstation via att maila oss på info@medvetenkonsumtion.org.

Flera av FNs mål i agenda 2030 tar upp vikten av just arbete för hållbarhet och att resurser måste läggas ner för att skapa en Hållbar Framtid. Att byta böcker, inspirera till mer bokläsande och dessutom skapa mötesplatser som annars inte skulle funnits är en stark källa till inspiration – både för miljön och sociala ändamål.


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.