2015-04-08 12:14Pressmeddelande

12 000 personer på två dagar - Återvinningsfesten Hornstull hetare än någonsin

null

12 000 personer på två dagar! När föreningen Medveten Konsumtion skapade eventet för årets Återvinningsfest Hornstull på Facebook anmälde sig 12 000 personer på två dagar. Loppmarknader verkar vara hetare i år än någonsin.

Återvinningsfesten i Hornstull är Nordens största loppmarknad och arrangeras sista söndagen i maj sedan elva år tillbaka. I år är det söndagen den 31 maj mellan kl 10-16 som gäller.

Under denna dag är det fritt fram för alla som bor i Hornstull att sälja, skänka eller byta bort sina prylar på gatan utanför sitt hus.

-Vi räknar med att det kommer 40 000 personer till området för att fynda och njuta av den festliga stämningen. Att ge gamla prylar nytt liv hos nya ägare och faktiskt använda det som redan finns är ett roligt och bra sätt att göra en insats för både miljön och den egna plånboken. Dessutom är det kul med folkfest, säger Alexander Clemenson generalsekreterare på Medveten Konsumtion. 

Med nästan två månader kvar till eventet har över en miljon personer sett länken om årets Återvinningfest Hornstull på Facebook och intresset är enormt. Andra år har det varit runt 3 000 tusen personer som anmäler sig i förväg till eventet. 

Från och med i år är det föreningen Medveten Konsumtion som arrangerar Återvinningsfesten Hornstull. Målsättningen är att fortsätta utveckla Återvinningsfesten på temat reuse, reduce och recycle samtidigt som det fortsatt är fokus på folkfest. Tidigare år har det varit föreningen 100Hus med John Higson i spetsen som stått bakom eventet.

  • -Jag ser verkligen fram emot att vara med i år igen! säger Ella Kirdsaeng-Suriyong som var med och sålde prylar under 2014.

För mer information, bilder eller kontakt med Medveten Konsumtion:

Alexander Clemenson, Generalsekreterare, tel: 073-634 90 66
alexander.clemenson@medvetenkonsumtion.org

Föreningen Medveten Konsumtion är en partipolitiskt och religiöst obunden förening som vill verka för en ökad kunskap om konsumtionens villkor och effekter på miljö och hälsa. Samt för att konsumtionen i mycket större utsträckning ska bli ett medvetet val och inte ske av bara farten. Vi tror på konsumentmakt: att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt, och att var och en faktiskt kan bidra till en mer hållbar framtid.

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.