2020-04-30 21:41Pressmeddelande

Anmälan öppen till höstens distansutbildningar inom hållbarhet!

null

Våra populära distansbildningar i samarbete med Studiefrämjandet ger dig som deltagare på ett flexibelt och interaktivt sätt ökade kunskaper om konsumtionens effekter på miljö, klimat och de som lever och arbetar där våra varor tillverkas.

DISTANSKURS I KONSUMTION, MILJÖ OCH KLIMAT

Under fyra spännande delkurser om sammanlagt 8 veckor får du både fakta om hur vår konsumtion påverkan klimatet, miljön och de som arbetar inom produktionen, men framförallt inspiration och handfasta tips på hur du kan konsumera mer medvetet!

KURSPLAN HÖST 2020

Kursen pågår under 8 veckor 28 september – 22 november 2020 och innefattar 4 delkurser:

 • Vecka 40 och 41: Introduktion - konsumtion, hållbarhet, och det ekologiska fotavtrycket
 • Vecka 42 och 43: Kläder
 • Vecka 44 och 45: Elektronik
 • Vecka 46 och 47: Mat

Kursstart: 28/9

Kursavslut: 22/11

Anmälan

"MEN VAD SKA JAG ÄTA DÅ? FÖRDJUPNINGSKURS MAT & MILJÖ"

Den här distanskursen löper under 3 veckor med temat matens dimensioner. Kursen drar igång som en fördjupning direkt efter att grundutbildningen “Konsumtion, Miljö och Klimat” slutat för terminen, men kan läsas oavsett om man läst grundkursen eller inte.

Kursen pågår under tre veckor (vecka 48-50) 23 november – 13 december 2020 och består av sju teman inom ramen för Matens Dimensioner:'

 • Maten och klimatet
 • Räkna med miljö
 • Matsvinn
 • Miljö och etik
 • Biologisk mångfald
 • Ekologiskt är logiskt
 • Kemikalier på tallriken

Kursstart: 23/11

Kursavslut: 13/12

Anmälan

Läs mer om distansutbildningarna här.

SKRÄDDARSYDD DISTANSUTBILDNING FÖR DITT FÖRETAG, ORGANISATION ELLER SKOLA?

Vill ditt företag gå vår distansutbildning som internutbildning i hållbarhet? Vi kan skräddarsy innehållet efter era behov och önskemål. Ni kan även välja fördjupningskursen “Men vad ska jag äta då?”.

Vi har tidigare utbildat bland annat Coop och återkommande Recycle Design vid Eskilstuna Folkhögskola.

Mejla oss på info@medvetenkonsumtion.org för förfrågan!

Föreningen Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en mer hållbar vardag. Vi vill tillhandahålla information för att varje enskild konsument ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Våra ledord: Information, inspiration och konsumentmakt.

Vi står bakom den digitala kartan Ekoguiden och har varit med och byggt upp den cirkulära rörelsen White Monday.

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat, second hand, återbrukat och rättvisemärkt.

White Monday är dagen för cirkulär konsumtion, som infaller måndagen innan Black Friday. Syftet är att lyfta alternativ till slit- och släng, alltså: hyra, dela, låna, byta, laga, second hand och återbruk. Idag finns många företag som jobbar med detta och vi har samlat dem under bannern White Monday. 2019 blev det totalt över 500 företag, organisationer och influencers som deltog i 23 länder.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se

www.whitemonday.inf


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.