2019-08-31 22:18Pressmeddelande

Anmälan öppen till vår distansutbildning "Konsumtion, Miljö & Etisk Handel"!

null

Medveten Konsumtions distansbildning i samarbete med Studiefrämjandet ger dig som deltagare på ett flexibelt och interaktivt sätt ökade kunskaper om konsumtionens effekter på miljö, klimat och de som lever och arbetar där våra varor tillverkas. Under fyra spännande delkurser om sammanlagt 8 veckor får du både fakta, inspiration och handfasta tips på hur du kan konsumera mer medvetet!


KURSPLAN HÖSTEN 2019

Kursen pågår under 8 veckor och innefattar 4 delkurser:

  • Vecka 40 och 41: Introduktion och det ekologiska fotavtrycket
  • Vecka 42 och 43: Kläder
  • Vecka 44 och 45: Elektronik
  • Vecka 46 och 47: Mat

Kursstart: 30 september

Kursavslut: 24 november

Anmälningsavgiften är 349 kronor.

NYHET! Du vet väl att du som medlem får 15% rabatt på alla våra distansutbildningar (299 kronor)?

Bli medlem här!

Läs mer och anmäl dig till kursen här!

SKRÄDDARSYDD DISTANSUTBILDNING FÖR DITT FÖRETAG, ORGANISATION ELLER SKOLA?

Vill ditt företag gå vår distansutbildning som internutbildning i hållbarhet? Vi kan skräddarsy innehållet efter era behov och önskemål. Ni kan även välja fördjupningskursen “Matens Dimensioner”.

Vi har tidigare utbildat bland annat Coop och återkommande Recycle Design vid Eskilstuna Folkhögskola.

Mejla oss på info@medvetenkonsumtion.org för förfrågan!

Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en klimatsmart vardag. Vi vill tillhanda all information för att var och en ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Vi står även bakom den digitala kartan: Ekoguiden

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat och rättvisemärkt sortiment för att bidra till en hållbar utveckling. Second hand och reparation är också med i guiden.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.