2017-11-21 12:10Pressmeddelande

Årets julklapp: Tid

null

Nätverket En köpfri dag lanserar idag tid som årets julklapp 2017.

- Det finns något för alla med tid som årets julklapp. Bjud till exempel på en kurs i något du är bra på - som att träna sig spela ett instrument eller designa en hemsida. Eller ge nedskriven kunskap som dina favoritrecept. Det säger Alexandra Davidsson, talesperson för En köpfri dag och generalsekreterare på Medveten konsumtion.

Tid är det finaste man kan ge till någon. I dagens samhälle är det lätt att prioritera arbete och ”måsten” framför kvalitetstid med de som betyder mest för oss - inklusive oss själva. Så istället för att bidra till köphetsen: ge bort det kärleksfullaste som finns - din medvetna tid.

- Vi behöver välja mer tid istället för mer prylar. Ting tar tid.Det tar tid att tjäna ihop till saker, det tar tid att välja ut saker och det tar tid att sköta om saker. Så genom att minska prylbergen kan vi också minska stressen, säger Alexandra Davidsson.

Redan nu på fredag 24/11 kan svenska folket välja tid istället för prylar, genom att fira En köpfri dag istället för Black Friday. En köpfri dag (Buy Nothing Day) är en årlig internationell kampanjdag mot överkonsumtion.

För mer information och bilder:

Alexandra Davidsson, talesperson för En köpfri dag och Generalsekreterare för Medveten Konsumtion

073 081 36 30

alexandra.davidsson@medvetenkonsumtion.org 

inga.prylberg@gmail.com

http://www.medvetenkonsumtion.se/arets-julklapp-tid

Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en klimatsmart vardag. Vi vill tillhanda all information för att var och en ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Vi står även bakom den digitala kartan: Ekoguiden

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat och rättvisemärkt sortiment för att bidra till en hållbar utveckling. Second hand och reparation är också med i guiden.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.