2012-08-08 16:43Pressmeddelande

Ekoguiden rapporterar från Way Out West

null

Hundra frågor kan festivalbesökare och arrangörer förvänta sig från Ekoguidens utsända på Way Out West. Jenny Lagergren och Emma Grundström, vanligtvis recensenter för Ekoguiden Göteborg, tar sig an uppgiften att rapportera från festivalen ur ett hållbarhetsperspektiv.

- Här ska det finkammas allt från sophanteringen till hållbart mode hos festivalbesökarna. Jag hoppas på att finna stort engagemang både hos besökare och festivalteam, säger Jenny Lagergren, recensent och lokal redaktör för Ekoguiden Göteborg.

Att sitta i gräset och lyssna på musik, umgås över en öl i ett tält och äta konstig mat från vagnar. Men hur miljövänligt är det att konsumera konserter? Finns det festivaler som inte ser ut som en soptipp? Kan festivaldekadensen fortfarande leva utan att miljösinnet försvinner? Får artisterna KRAV-märkt kaffe? Tycker besökarna att miljöarbetet är viktigt? Vart hittar jag den vegetariska maten på festivalen? Hundra frågor och förhoppningsvis lika många svar om hur man kan leva det gröna festivallivet rapporterar Emma och Jenny dagligen på www.medvetenkonsumtion.org, Facebook och Twitter.

Presskontakt

Jennie Johansson, Nationell projektledare för Ekogudien

Tel 0707 30 90 87

jennie.johansson@medvetenkonsumtion.org

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.