2021-04-06 05:45Pressmeddelande

Ekoguiden Sundsvall ska hjälpa sundsvallsbor att konsumera medvetet!

Tilda Tromö och Alva Danielsson, redaktörer för Ekoguiden Sundsvall.Tilda Tromö och Alva Danielsson, redaktörer för Ekoguiden Sundsvall.

Nu sätter vi Västernorrland på kartan och Sundsvall är först ut i regionen få en helt egen Ekoguide. Ekoguiden finns på 13 orter runt om i landet - och nu är det Sundsvalls tur. Häng med på en digital releasefest när vi lanserar Ekoguiden Sundsvall 12–16 april!

Det finns flera hållbara verksamheter i Sundsvall men det är inte alltid helt lätt att hitta rätt. Ekoguiden ska göra det lättare för Sundsvallsbor och besökare att upptäcka stadens alla medvetna verksamheter.

Min bild är att det finns fler hållbara butiker än en kan tro vid en första anblick, för vissa är gömda. Och att utbudet är ganska normalt med tanke på storleken av Sundsvall. Guiden innehåller just nu tio recenserade verksamheter och vi har redan flera på listan att göra, säger Tilda Tromö en av redaktörerna i Sundsvall.

I guiden samlas Sundsvalls schyssta utbud inom ett flertal kategorier som kaféer, second hand, hälsokost, inredning, hantverk, kläder & skor, livsmedel, frisörer, skönhet och reparatörer av olika slag.

Varje kväll fram till lanseringen bjuder vi in till olika programpunkter – Inspirerande föreläsning om cirkulär ekonomi, spännande samtal, vi bjuder på en unik guidad tur och på fredag 16 april är det dags för den stora lanseringen. En tryckt version av guiden kommer att finnas tillgänglig på Studieförbundet Bilda samt recenserade verksamheter i guiden.

Alla programpunkter är kostnadsfria och digitala, så att du kan vara med, var du än är! Flera av programpunkterna sänds från Medveten Konsumtion och Bilda Mitts Facebook-kanaler, och består av en blandning av direktsänt och förinspelat. Till vissa aktiviteter krävs föranmälan. 

Arrangemanget genomförs i stolt samarbete med Studieförbundet Bilda.

Välkommen att ta del av hela programmet!
Programmet uppdateras kontinuerligt med mer information hos Medveten Konsumtion

Måndag 12 april
kl.19:00-20:00 – Inspirationsföreläsning med Medveten Konsumtion
Föreläsning om cirkulär ekonomi och konsumtion med avslutande diskussion. Sundsvallsredaktionen är på plats för att svara på frågor om Ekoguidens uppstart i Sundsvall. * föranmälan krävs

Tisdag 13 april
kl.19:00-19:30 – Medveten Konsumtion möter: Karl Gottberg
Samtal om hållbarhet och cirkulära kretslopp i Sundsvall med Karl Gottberg, Energi- och klimatrådgivare samt konsumentvägledare på Sundsvalls Kommun.

Onsdag 14 april
kl. 19:00-19:30 – Medveten Konsumtion möter: Carina Söderlund
Samtal om att engagera fler i hållbarhetsfrågor och att leva hållbart med Carina Söderlund, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Bilda.
 
Torsdag 15 april
kl. 19:00-21:00 – Kartlägg Sundsvalls medvetna utbud + Q&A
Vilka är dina hållbara favoritbutiker i Sundsvall? Hjälp oss att kartlägga stadens hållbara utbud tillsammans! Har du frågor om Ekoguiden, hållbar konsumtion eller kanske vill veta mer om uppdraget som ekorecensent? Ställ dina frågor till oss i vår Q&A på Instagram @medvetenkonsumtion.se
 
Fredag 16 april
kl. 12:00-12:30 – Lansering av Ekoguiden Sundsvall
Lanseringsträff för Ekoguiden Sundsvall. Vi visar hur du navigerar i verktyget och berättar om det lokala arbetet. Sundsvallsredaktionen är på plats för att svara på frågor.
 
12:30-13:00 – Digital guidad tur
Vi bjuder in till en unik guidad tur där vi besöker några av Sundsvalls medvetna butiker! Hör om verksamheternas historia, gedigna hållbarhetsarbete och visioner.
 


Lokala kontaktpersoner:
Alva Danielsson
Redaktör Ekoguiden Sundsvall
Mobil: 072 702 97 20
E-post: sundsvall@medvetenkonsumtion.se

Tilda Tromö
Redaktör Ekoguiden Sundsvall
Mobil: 072 517 17 99
E-post: sundsvall@medvetenkonsumtion.se


Om Ekoguiden

Ekoguiden är en digital guide för dig som vill göra mer medvetna val när du handlar. En levande karta som tipsar om det medvetna utbudet i staden och även granskar verksamheterna och deras hållbarhetsprofil. Verktyget hjälper konsumenter att hitta rätt bland verksamheter med en hållbar profil (cirkulärt, ekologiskt, närproducerat och etiskt sortiment).

Kartan drivs av oss på Medveten Konsumtion tillsammans med ideellt engagerade recensenter och redaktörer som kartlägger och recenserar passande besöksmål på sin ort. Ekoguiden innehåller hundratals recenserade verksamheter och finns på flera orter i Sverige.Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som skapar medvetna konsumenter i omställningen till en smartare värld. Vår vision är en värld av cirkulenter - framtidens hållbara konsument. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi erbjuder inspiration i form av råd och tips.