2010-05-17 11:43Pressmeddelande

Från planta till plagg – en temadag om bomull, textil och nytänkande entreprenörskap

null

Fredagen den 21 maj arrangerar föreningen Medveten Konsumtion och kursen rättvis handel på Röda Korsets Folkhögskola samt Brännkyrka Gymnasium en temadag om textil.

Temadagen kommer att belysa problematiska miljö- och rättviseaspekter inom bomulls- och textilindustrin. Den kommer också att lyfta fram goda exempel och alternativ på hur man kan konsumera mer medvetet samt ge inspiration till hur man kan verka för en hållbar och ansvarstagande industri.

Från planta till plagg vänder sig till elever och studenter inom textil och sömnad men även branschfolk och vanliga konsumenter som lära sig mer om bomulls- och textilindustrin.

Temadagen arrangeras fredagen den 21 maj kl 9.00 – 16.00 på Brännkyrka Gymnasium i Midsommarkransen.

Kontaktperson:

Emelie Dahslström
emelie@medvetenkonsumtion.org
073-6546740

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.