2018-02-13 17:39Pressmeddelande

GRATIS CONTENT? Hållbara tips från en oberoende källa? Javisst!

null

Vi söker nu ett nytt samarbete! Under flera år skrev vi två sidor content där vi gav ”hållbara tips” till Sveriges tågmagasin Kupé varje månad. Mottagandet var varmt och många uppskattade att det kom från en ideell förening, som gav tips som inte var "köpta". Feedbacken vi fick var "förtroendeingivande". 

Nu har vi möjlighet att starta ett nytt, liknande samarbete. Varför inte uppfylla en del av hållbarhetsrapporteringen, spara tid och resurser och förse din nyhetskanal med härlig inspiration, som dessutom bidrar till en bättre värld för alla?

Kontakta Generalsekreterare Alexandra Davidsson genast för ett förutsättningslöst samtal. Eller ännu hellre för att ta hem affären!

Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en klimatsmart vardag. Vi vill tillhanda all information för att var och en ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Vi står även bakom den digitala kartan: Ekoguiden

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat och rättvisemärkt sortiment för att bidra till en hållbar utveckling. Second hand och reparation är också med i guiden.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.