2022-05-24 05:29Pressmeddelande

Hållbarhetsförening samarbetar med företag för att sprida cirkulära tjänster

Hållbarhetsförening samarbetar med företag för att sprida cirkulära tjänsterKonsumtionen har en stor miljöpåverkan och den cirkulära konsumtionen anses av många vara framtiden.

Föreningen Medveten Konsumtion har nu för andra året i rad dragit igång sin medlemsvecka. Veckan kännetecknas av en rad generösa erbjudanden på cirkulära produkter och tjänster för att fler ska kunna prova hållbara alternativ till nykonsumtion.

Konsumtionen har en stor miljöpåverkan och den cirkulära konsumtionen anses av många vara framtiden. Sex av tio svenskar oroar sig för klimatförändringar (WWF) och enligt Klimatbarometern är fler redo att handla på ett ansvarsfullt sätt framöver (SVD). Hälften av svenskarna har dragit ner på nykonsumtion av prylar för att minska sin klimatpåverkan. En av tre har handlat begagnade varor och hälften har lämnat kläder och prylar vidare istället för att slänga (Klimatbarometern 2021).

Det finns allt fler företag som erbjuder olika cirkulära lösningar. Därför samarbetar föreningen med några av de bästa cirkulära företagen i Sverige som erbjuder allt från böcker och kläder till verktyg och fordon, för att fler ska kunna testa cirkulära lösningar på ett enkelt sätt. Medlemsveckans erbjudanden är tillgängliga för alla som är eller blir årsmedlemmar i Föreningen Medveten Konsumtion (95 kr). Som medlem i föreningen får man bland annat rabatter på cirkulära produkter och tjänster, tillgång till föreläsningar och utbildningar inom hållbarhet och cirkulär konsumtion och mycket mer.

Dessa cirkulära företag erbjuder rabatter under medlemsveckan 2022:

ihopa grannbox är som “spotify” fast för hem- och fritidsprodukter. De erbjuder medlemskap där medlemmarna kan låna produkter istället för att äga dem. Att låna istället för att köpa minskar miljöavtrycket radikalt!

Cornelia Sun drivs av systrarna Lisa och Julia som vill förändra världen med snygga och hållbara kläder. Alla deras kläder är tillverkade av återvunna vintage textilier och produceras för hand i Nepal under goda ekonomiska och miljömässiga förhållanden.

Cambusbokhandeln har Sveriges bästa utbud av ny och begagnad studentlitteratur. Hos dem kan man både köpa och sälja litteratur. Kretsloppstänk när det är som bäst och sedan starten 2005 har campusbokhandeln sålt 1 684 695 begagnade böcker. Smart för både plånbok och planet!

Med Hygglo kan man både hyra och hyra ut prylar; allt från kläder och stegar till tält och motorcyklar och mycket, mycket mer. Hygglo tror att delningsekonomin bara har startat och att den kan ha en positiv global påverkan på miljön. 

Med Hack Your Closet delar man kläder med andra. Prenumeranter hyr plagg som väljs ut av stylister efter prenumerantens personliga stilprofil och skickas sedan efter en tid tillbaka för att cirkulera till andra människors garderober.

Hyber erbjuder uthyrning av barnprodukter så att bl.a. kläder av hög kvalitet blir tillgängliga till fler samtidigt som man värnar om miljön. Förutom barnkläder kan man även hyra barnvagnar.

Medlemsveckan pågår 23-29 maj. För att ta del av samtliga erbjudanden gå in på Medveten Konsumtions sociala medier eller på deras hemsida medvetenkonsumtion.se och bli medlem.

 


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Föreningen Medveten Konsumtion skapar fler medvetna konsumenter i omställningen till en smartare värld - en värld av cirkulenter. De arbetar mycket för att upplysa om cirkulär konsumtion och myntade begreppet cirkulent som kom med på Svenska nyordslistan 2020. Föreningen arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. De erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar och vill tillhandahålla information för att varje företag och enskild konsument ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel. De står bakom den digitala kartan Ekoguiden och har varit med och byggt upp den cirkulära rörelsen Circular Monday.