2012-05-07 12:54Pressmeddelande

Han vill att vi ska konsumera mer medvetet

null

Föreningen Medveten Konsumtion är nu redo för ytterligare nya steg i utvecklingen och har därför satt ihop ett delvis nytt lag, där vår nya verksamhetsledare Alexander Clemenson blir en viktig kugge.

- Vi har anställt Alexander Clemenson som kommer att förstärka vårt team som verksamhetsledare och vi ser framför oss ett spännande 2012, säger Cecilia Linder, ordförande i Medveten Konsumtion.

- Vi önskar att fler personer ska bli inspirerade till att påverka och ge politikerna svar på tal i deras efterfrågan på initiativ från medvetna konsumenter. Vi vill att fler ska få det lättare att göra rätt och Alexander är rätt person att förvalta föreningens viktiga arbete, fortsätter Cecilia.

Ett par frågor till Alexander:

Vad är Medveten Konsumtion?
”En liten förening som jobbar med de stora frågorna. Det ska vara lätt att göra rätt och just det vill vi hjälpa konsumenter med.”

Vad gör ni?
"Via vår hemsida bjuder vi bland annat på råd och tips om hur du kan tänka i din egen vardags-konsumtion och i vår nätbaserade Ekoguide recenserar ideella krafter runtom i landet caféer, restauranger och butiker för att underlätta för den som vill handla mer genomtänkt.”

Vad är din roll?
"Jag är ny verksamhetsledare för föreningen och utöver daglig drift ligger bland annat samarbeten med företag på mitt bord. Jag är övertygad om att det finns flera som vill samarbeta med oss och bidra till att fler konsumenter kan göra aktiva och medvetna val."

Vad har du för tips?
”Gå in på vår hemsida och ta till dig det som intresserar just dig. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.”

Vad händer framåt?
”2012 blir ett spännande år. Bland annat har vi en distansutbildning som ger en god grund för medvetna konsumenter som borde finnas i varenda skola egentligen. Och varför inte varje företag? Sen finns det tankar kring en mobilapp för vår Ekoguide och jag är säker på att det finns flera företag och andra organisationer som vill skapa den med oss. Nytt för året är också att vi ska producera några filmer kring temat medveten konsumtion.”

Vem är Medveten Konsumtion till för?
”Alla konsumenter.”

Kontakt
www.medvetenkonsumtion.org

E-post: alexander.clemenson@medvetenkonsumtion.org
Tel: 073 634 90 66

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.