2018-03-13 11:00Pressmeddelande

Hur uppfyller Nudie Jeans & Sveriges Ingenjörer sin hållbarhetsrapportering?

null

Från om med 2017 är det lag för större bolag att hållbarhetsrapportera. För att uppfylla en del av hållbarhetsrapporteringen samt vidareutbilda och inspirera sin personal har Nudie Jeans och Sveriges Ingenjörer anlitat den oberoende föreningen Medveten Konsumtion för obligatoriska miljöutbildningar och workshops.

- Jag tycker det är toppen att framstående företag och organisationer som har ett brett CSR-arbete tar ytterligare ansvar och ser till att också vidareutbilda sin personal i miljöfrågor utanför ens egna verksamhet, ett perfekt sätt att uppfylla en del av hållbarhetsrapporteringen, säger Alexandra Davidsson, Generalsekreterare för Medveten Konsumtion.

Under vecka 11 och 12 utbildar Medveten Konsumtion Nudie Jeans och Sveriges Ingenjörers personal i hur man kan bli en mer hållbar och medveten konsument. 

- Våra utbildningar ger fakta och nulägesrapporter, konkreta råd och tips, inspiration och verktyg samt interaktion med åhörarna i vad man som privatperson kan göra för att bidra till hållbarhet. Den privata konsumtionen står för 80% av de växthusgaser vi som land ger ut visar en rapport från Naturvårdsverket och därför är de här frågorna viktiga, säger Alexandra Davidsson. 

Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en klimatsmart vardag. Vi vill tillhanda all information för att var och en ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Vi står även bakom den digitala kartan: Ekoguiden

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat och rättvisemärkt sortiment för att bidra till en hållbar utveckling. Second hand och reparation är också med i guiden.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.