2019-11-25 14:02Pressmeddelande

IKEA Sverige uppmärksammar White Monday

null

Möbeljätten IKEA visar vart skåpet skall stå. I alla fall enligt arrangörerna av White Monday, som blev positivt överraskade under White Monday den 25 nov.

Förra året sa grundaren av White Monday, Henning Gillberg, att målet med rörelsen är att få jättar som IKEA och H&M att ställa om till cirkulära affärsmodeller. Nu, ett år senare gick en del av drömmen i uppfyllelse: på IKEA Sveriges startsida kan man se att de uppmärksammar White Monday och ger egna cirkulära tips.

-Jag tror att alla företag kan ställa om till en cirkulär affärsmodell, även de som är kända för nyproduktion. Att en möbeljätte vågar gå i bräschen är stort, säger Henning Gillberg, grundare av kampanjen White Monday.

Under morgonen fick föreningen Medveten Konsumtion, som tillsammans med grundaren arrangerar White Monday, samtalet från IKEA om att de på sin startsida uppmärksammar White Monday. 

- Vi på IKEA Sverige vill slå ett slag för att förlänga livet på saker som redan finns och därav spara på jordens resurser. Initiativet är bara ett i raden av de åtgärder som IKEA gör för att skapa en mer hållbar vardag för de många människorna, säger Nina Fall, ställföreträdande Hållbarhetschef, IKEA Sverige.

White Monday 25/11

Mängder av företag går ut med prova-på-rabatter på cirkulära tjänster & produkter, som gör det enkelt för konsumenten att hitta alternativ till den linjära konsumtion, läs köp & släng, som vi är vana vid. All info hittas här: www.whitemonday.info.

I dagsläget finns kampanjen i 23 länder med över 500 deltagande företag, organisationer och influencers.

PRESSKIT

Ladda ner

KONTAKT

Alexandra Davidsson, alexandra.davidsson@medvetenkonsumtion.org, 0730-813 630

Henning Gillberg, hello@whitemonday.info, 0761-469 484

Nina Fall, nina.fall@ikea.com+46-723-527453


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.