2021-06-16 06:08Pressmeddelande

Lanseringen av Ekoguiden Linköping ska hjälpa Linköpingsbor att konsumera medvetet

Ekoguiden-linköpingLovisa Back, Sara Kronberg och Chloé Barbarich, redaktionen för Ekoguiden Linköping

Linköping är andra staden i Östergötland att få en helt egen Ekoguide. Ekoguiden finns på 14 orter runt om i landet - och nu är det dags att sätta Linköping på kartan. Häng med på en digital releasefest när vi lanserar Ekoguiden Linköping 21–27 juni!

Bakom arbetet med guiden står Sara Kronberg, Lovisa Back och Chloé Barbarich som tillsammans utgör den lokala redaktionen. Planerna på att starta upp en Ekoguide i Linköping tog fart sommaren 2020 då redaktionen smygstartade lanseringsarbetet via kampanjen “Sommar med Ekoguiden”. Sedan dess har redaktionen besökt och recenserat flera verksamheter, och även lagt ned tid att översätta recensionerna till engelska. En stor utmaning i arbetet har varit att inte kunnat träffa varandra i och med pandemin. 

Ekoguiden ska göra det lättare för Linköpingsbor och besökare att upptäcka stadens alla medvetna verksamheter. 

Trots att Linköping är en liten stad så finns det en hel del hållbara verksamheter här, men många har svårt att nå ut och bli hittade. Det är här vi kan göra en skillnad.

I guiden samlas Linköpings schysta utbud inom ett flertal kategorier som kaféer, second hand, hälsokost, inredning, hantverk, kläder & skor, livsmedel, ekofrisörer, skönhet och reparatörer av olika slag.

Våra förväntningar med Ekoguiden är att både stötta och uppmärksamma det lokala hållbara utbudet och höja medvetenheten hos allmänheten om att de finns. Flera butiker vi besökt har exempelvis undrat hur vi hittat dit. 

Under lanseringsveckan bjuder vi på inspirerande intervjuer med några av stadens cirkulära verksamheter som ger sina bästa tips på hur det går att leva en mer cirkulär livsstil. Allt material finns tillgängligt via föreningens webbsida och i sociala medier.

Välkommen att ta del av lanseringen!

Mer information hittar du hos Medveten Konsumtion

Lokala kontaktpersoner:
Sara Kronberg
Mobil: 0735109761
Redaktör Ekoguiden Linköping
E-post: linkoping@medvetenkonsumtion.se 

Lovisa Back
Redaktör Ekoguiden Linköping
Mobil: 0735796693
E-post: linkoping@medvetenkonsumtion.se


Om Ekoguiden

Ekoguiden är en digital guide för dig som vill göra mer medvetna val när du handlar. En levande karta som tipsar om det medvetna utbudet i staden och även granskar verksamheterna och deras hållbarhetsprofil. Verktyget hjälper konsumenter att hitta rätt bland verksamheter med en hållbar profil (cirkulärt, ekologiskt, närproducerat och etiskt sortiment).

Tjänsten drivs av oss på Medveten Konsumtion tillsammans med ideellt engagerade recensenter och redaktörer som kartlägger och recenserar passande besöksmål på sin ort. Ekoguiden innehåller hundratals recenserade verksamheter och finns på flera orter i Sverige.Om Föreningen Medveten Konsumtion

Föreningen Medveten Konsumtion skapar fler medvetna konsumenter i omställningen till en smartare värld - en värld av cirkulenter. De arbetar mycket för att upplysa om cirkulär konsumtion och myntade begreppet cirkulent som kom med på Svenska nyordslistan 2020. Föreningen arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. De erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar och vill tillhandahålla information för att varje företag och enskild konsument ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel. De står bakom den digitala kartan Ekoguiden och har varit med och byggt upp den cirkulära rörelsen Circular Monday.

Relaterade nyheter