2012-05-30 11:12Pressmeddelande

Lättare hitta eko i Borås

null

Ekoguiden, en samlingsplats för verksamheter med eko-, reko och vintageutbud kommer till Borås. Fredagen den 1 juni är det dags. Borås blir den åttonde staden i ordningen att få en egen ekoguide. Projektet stöds av Borås kommun och Västra Götalandsregionen men drivs med engagemang från boende i Sjuhärad.

Under våren har en grupp Boråsare gått Medveten Konsumtions distansutbildning  i konsumtion, miljö och etisk handel för att bli recensenter. De har gett sig ut på stan och recenserat Borås butiker, restauranger och caféermed eko-, reko, och vintageutbud. Lotta Magnander, boende i Borås är lokal redaktör och kommer att driva projektet framåt tillsammans med kommunens fairtradesamordnare Karin Runge. Lansering sker i samband med Bondens torghandel den 1 juni på Stora torget.

Lotta Magnander, Ekoguidens lokalredaktör i Borås

- Ekoguiden är ett verktyg som jag hoppas ska göra det lätt för konsumenter som dig och mig att hitta till butiker med ekologiska och andra miljövänliga produkter.

Ekoguiden innehåller hundratals recenserade butiker, caféer och restauranger. Här kan du söka på ett ekocafé nära dig, du kan hitta din nya bästa second hand-affär, ekoklädesbutik eller frisörsalong. Ekoguiden finns i dagsläget i Stockholm, Göteborg, Falun, Uppsala, Umeå, Eskilstuna, på Gotland och i Borås. Här kan du läsa mer om projektet Ekoguiden.
 

Presskontakt:

Jennie Johansson, Nationell projektledare för Ekoguiden

Tel: 0707 30 90 87

Jennie.johansson@medvetenkonsumtion.org

http://www.ekoguiden.nu

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.