2012-06-29 14:50Pressmeddelande

Märkesdjungel? Märkningsdjungel?

null

Vad betyder märkningarna på livsmedel och textil? Föreningen Medveten Konsumtion underlättar för konsumenter med jämförande tabeller. Rykande färska.

Vad som är bäst för varje inköp får sedan var och en bestämma utifrån vad som känns viktigt, säger Alexander Clemenson, verksamhetsledare på Medveten Konsumtion. 

Det finns en uppsjö av olika märkningar och certifieringar på livsmedel, kläder, rengöringsprodukter, elektronik m.m, som markerar om produkten är ekologisk, tillverkad under schyssta förhållanden, hälsosam osv. Med hjälp av jämförande tabeller är det lättare att komma rätt.

TABELL FÖR LIVSMEDEL:
http://www.medvetenkonsumtion.org/content/images/uploaded/list_4734/134953_1803564655.pdf

TABELL FÖR TEXTILER:
 http://www.medvetenkonsumtion.org/content/images/uploaded/list_4734/134952_800818171.pdf

Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en liten förening som arbetar med de stora frågorna. Vi verkar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön och de som arbetar inom industrin. Vi tror på konsumentmakt: att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre och något mer genomtänkt, och att var och en faktiskt kan bidra till en mer hållbar framtid.

Alexander Clemenson
Verksamhetsledare
Föreningen Medveten Konsumtion Sverige
Mobil: 073-634 90 66      
Email: alexander.clemenson@medvetenkonsumtion.org
Hemsida: www.medvetenkonsumtion.org
Adress: Hornsbruksgatan 4, 117 34 Stockholm 

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.