2010-08-20 12:03Pressmeddelande

Något nytt, något gammalt, allt lånat - klädbiblioteket Lånegarderoben gör det möjligt!

null

Lördagen den 4 och söndagen den 5 september kl 11-20 slår klädbiblioteket Lånegarderoben upp portarna till sin permanenta verksamhet på Svandammsvägen 10 i Midsommarkransen, Stockholm.  Öppningshelgen arrangeras tillsammans med vännerna på föreningen Medveten Konsumtion. Helgen kommer att kantas av klädlån, inspiration, musik och härligt umgänge.

Lånegarderoben är en idé om ett bibliotek där du kan låna kläder istället för böcker.

- Med Lånegarderoben vill vi inspirera till att förändra människors klädkonsumtion. Vi tror att etiskt producerade textilier och lånade plagg är ett mer hållbart sätt att konsumera kläder. Genom Lånegarderoben får ett plagg flera användare och därmed också en längre livstid säger Kim Jüllig Sedvall, en av initiativtagarna till Lånegarderoben.

Den 4-5 september erbjuds ett finfint öppningserbjudande. Ett medlemskap som sträcker sig till april 2011 kommer att kosta 400 kr. Efter öppningshelgen kommer medlemskapet att kosta 500 kr.

- Låntagaren får låna max tre plagg åt gången i max tre veckor. Ett tvättråd följer med varje plagg, för att undvika tvättmissöden berättar Kim Jüllig Sedvall.

Från och med 9:e september kommer Lånegarderoben att ha öppet torsdagar 17-20 samt lördagar och söndagar 12-16 i lokalen på Svandammsvägen 10.

Lånegarderoben är en ideell verksamhet. Bakom idén står kulturföreningen KREATIVET som i februari gästade Kulturhuset tillsammans med föreningen Medveten Konsumtion. En väldigt lyckad helg resulterade i 400-500 utlånade plagg till 150 låntagare.

För mer info om detta se klippet från Nyhetsmorgon:

http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1520243

Sponsorer till detta event var bland annat Ekovarhuset, Julian Red, Lovisa Burfitt, Stadsmissionens Remake, Dream and Awake, Myrorna, Goodness, Gemenskap Grön, Lager 157, Uma Bazaar, Zion Clothing, Tailor Store, Assymetri, Bengalisk Sjal, Revery, Slowmotion, TeklaU, Tinnit och Indiska.


Här hittar du eventet på facebook

http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=121330794582336

För mer information

www.lanegarderoben.se
www.medvetenkonsumtion.org

Kontaktpersoner

Kim Jüllig Sedvall
Kulturföreningen KREATIVET
073-5969301
info@lanegarderoben.se

Emelie Dahlström
Föreningen Medveten Konsumtion
073-6546740
emelie@medvetenkonsumtion.org

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.