2018-02-21 11:42Pressmeddelande

Nu utbildar vi i en hållbarare vardag på Folkuniversitet i Stockholm!

null

Medveten Konsumtion driver sedan flera år tillbaka en distanskurs i konsumtion, miljö och etisk handel. Men nu kan den som vill delta i 9 interaktiva studietimmar anmäla sig för premiären av föreningens kurs på Folkuniversitetet i centrala Stockholm.

Under kursen kommer man lära sig hur man kan bli en mer medveten konsument, få konkreta tips på vad man kan ändra i sin vardag för att minska sitt ekologiska fotavtryck och reflektera över vilka val som kan passa en själv. Inga förkunskaper krävs och under tre spännande kurstillfällen får du både fakta, tips och inspiration inom områden som resor, bostad, mat, skräp och kläder! Kursen ger dig kunskaper om konsumtionens effekter på miljön, klimatet och på de som lever och arbetar där våra varor tillverkas.

Anmäl dig nu via länken, eller kontakta oss för mer information. 

Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en klimatsmart vardag. Vi vill tillhanda all information för att var och en ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Vi står även bakom den digitala kartan: Ekoguiden

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat och rättvisemärkt sortiment för att bidra till en hållbar utveckling. Second hand och reparation är också med i guiden.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.