2012-12-12 10:24Pressmeddelande

På lördag koras Uppsalas bästa ekocafé

null

Ekoguiden, en samlingsplats för verksamheter med eko-, reko och vintageutbud finns sedan ett år i Uppsala. På lördag koras den första vinnaren av Guldkoppen. Utmärkelsen går till ett av fem nominerade caféer som finns recenserade i Ekoguiden. Rösta på ditt favoritcafé på Ekoguidens Facebooksida.


- Med Guldkoppen vill vi uppmärksamma fler invånare på att Uppsala har många schyssta fikaalternativ och samtidigt uppmuntra caféerna som gör ett fantastiskt jobb, säger Isabelle Strengbom, lokal redaktör för Ekoguiden.

Guldkoppen koras under julmarknaden En schysst jul, lördag 15:e december.  De nominerade verksamheterna är: Broströms CaféKardemumma, Kulturcaféet, KulturKöket och PriMaten. Du röstar genom att "gilla" ditt favoritcafé på Ekoguidens Facebooksida. Ett presentkort på årets Gulkoppencafé lottas ut bland de som röstar.

Presskontakt:

Isabelle Strengbom, lokal redaktör för Ekoguiden Uppsala

Tel: 073-7890531

Email: isabelle.strengbom@medvetenkonsumtion.org

www.ekoguiden.nu

Facebook & Twitter

Ekoguiden innehåller hundratals recenserade butiker, caféer och restauranger. Här kan du söka på ett ekocafé nära dig, du kan hitta din nya bästa second hand-affär, ekoklädesbutik eller frisörsalong. Ekoguiden finns i dagsläget i Stockholm, Göteborg, Falun, Uppsala, Umeå, Eskilstuna, på Gotland och i Borås. Här kan du läsa mer om projektet Ekoguiden.
 

 

 

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.