2017-09-06 15:02Pressmeddelande

Popup Verkstan på Gärdet! Laga elektronik - gratis!

null

Kom in med allt ni vill ha lagat eller vill bli av med! Vi tar oss an allt från brödrostar och kaffebryggare till datorer och tv-spel. Vi gör vårat bästa för att laga prylarna, men om det är bortom räddning så ser vi till att det återvinns på rätt sätt.

Har ni något trasigt (eller fungerande) som bara står hemma och tar plats? Kom hit med det också! Allt som ni inte vill ha som fungerar säljer vi istället vidare, där alla pengar går oavkortat till välgörenhet. Allt som inte fungerar återvinns.

Vi kan inte ta emot stora vitvaror som diskmaskiner eller kylskåp, men i regel allt du kan bära dit kan vi ge oss på att laga.


Har du kunskap om elektronik och felsökning och känner dig manad att hjälpa till? Hör av dig! Vi kan alltid behöva ett par extra händer!


Detta event sker i samarbete med Medveten Konsumtion.

Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en klimatsmart vardag. Vi vill tillhanda all information för att var och en ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Vi står även bakom den digitala kartan: Ekoguiden

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat och rättvisemärkt sortiment för att bidra till en hållbar utveckling. Second hand och reparation är också med i guiden.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.