2019-05-20 16:36Pressmeddelande

Snart dags för Nordens största loppis - Återvinningsfesten i Hornstull

null

Sista söndagen i maj varje år fylls gatorna i Hornstull snabbt av peppade Hornstullsbor som säljer sina prylar till hugade spekulanter, och på borden erbjuds allt från råkost till rullskridskor. Du möts av galgar med snyggfynd kors och tvärs i stadsdelen och små "pop-up butiker" längs gatorna. Alla är välkomna att fynda!

I år firas Återvinningsfesten för femtonde året i rad. Förutom att fynda hos alla Hornstullsbor och hänga med andra loppisentusiaster har föreningen Medveten Konsumtion fixat andra roliga aktiviteter!

Sedan 2015 har föreningen Medveten Konsumtion tagit vid och arrangerar Nordens största loppis i Hornstull, som alltid sker sista söndagen i maj. År 2017 slog vi dessutom besöksrekord – drygt 100.000 loppisentusiaster besökte Återvinningsfesten och det rekordet hölls även år 2018.

Utanför Gallerian längst ner på Hornsbruksgatan kan du:
- Hämta en gratis säljpåse hos Sellpy
- Vinna en bil för en dag hos elbilspoolen Aimo
- Hitta miljövänliga mensskydd hos Imse Vimse
- Fixa & laga dina loppisfynd med Don för Persons verktyg och hantverkare!
- Lämna kläder och prylar till Stockholms Stadsmission
- Lämna bärbart farligt avfall till Stockholm Vatten och Avfall
Inne i Gallerian kan du:
- Skapa nya saker av dina loppisfynd (porslin, dukar, ljusstakar, lampskärmar etc) med hjälp av Don för Persons inredare i Hornstulls Centrum.
På Lindvallsplan kan du:
- Besöka Återvinningsfestens arrangör Medveten Konsumtion där det händer lite överraskningar under dagen.
- Hänga med Hygglos uthyrare. Musik, bullar & roliga prylar!

Allt är givetvis helt gratis! Vi ses på söndag den 26/5.

Välkommen du med!

*På återvinningsfesten säljer, skänker, byter och delar boende i Hornstull sina prylar, men besökare från alla hörn av Sverige är hjärtligt välkomna att fynda."

Här kan man anmäla sig till eventet (klick!)

Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en klimatsmart vardag. Vi vill tillhanda all information för att var och en ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Vi står även bakom den digitala kartan: Ekoguiden

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat och rättvisemärkt sortiment för att bidra till en hållbar utveckling. Second hand och reparation är också med i guiden.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.