2020-06-04 16:38Pressmeddelande

Sommar med Ekoguiden 2020 - din guide till sveriges gröna smultronställen!

null

Häng med Ekoguiden i sommar!

Nu är sommaren här och det är äntligen dags för Sommar med Ekoguiden att ge sig ut i Sverige! Under juni-augusti vandrar vi från stad till stad och tipsar om gröna smultronställen, klimatsmarta utflyktsmål och hur du får till en ekoreko-sommar på hemmaplan, på ett säkert sätt!

Vi på Medveten Konsumtion började med konceptet 2016 för att lyfta fram våra eldsjälar runt om i Sverige som arbetar lokalt med Ekoguiden. Vi vill också visa på orternas hållbara verksamheter och utflyktsmål. Denna sommar får ni även följa med till 3 nya orter där Ekoguiden snart lanseras!

ÅRETS SCHEMA:

v.25-26 – Malmö

v.27 – Göteborg

v.28 – Stockholm

v.29 – Växjö

v.30 – Borås

v.31 – Gotland

v.32 – Umeå

v.33 – Linköping

v.34 – Sundsvall

v.35 – Eskilstuna

Följ sommarens äventyr på Facebook och Instagram där vi varje vecka kommer att dela med oss av våra smultronställen. Inte nog med det, några av våra fantastiska recensenter kommer att dela med sig av sina sommarfunderingar i form av krönikor. Krönikorna samlas på vår webbsida: https://www.medvetenkonsumtion.se/nyheter/


Mer om Ekoguiden och sommarkampanjen

Projektet Sommar med Ekoguiden syfte är att informera, utbilda, engagera och involvera privatpersoner genom Ekoguiden – ett vägledande digitalt verktyg som hjälper konsumenter att hitta rätt bland verksamheter med en hållbar profil (cirkulärt, ekologiskt, närproducerat och rättvisemärkt sortiment samt second hand).

Ekoguiden innehåller hundratals recenserade verksamheter och finns sedan 2008 på 13 orter runt om i landet. Vår vision är att Ekoguiden ska vara en levande karta till din stads gröna smultronställen. En medveten guide som inte bara tipsar om hållbara alternativ utan även granskar verksamheterna och deras profil. Vill du veta mer om Ekoguiden och sommarens aktiviteter eller är sugen på ett samarbete? Tveka inte utan kontakta oss på en gång!

Vi ses i Sommar!

För mer information, kontakta:

Louise Thorén, samordnare för Ekoguiden

0760–951165

info@ekoguiden.se

Föreningen Medveten Konsumtion arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. Vi erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar i hur du kan tänka för att konsumera medvetet och på vår hemsida finner du Råd & Tips för en mer hållbar vardag. Vi vill tillhandahålla information för att varje enskild konsument ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel.

Våra ledord: Information, inspiration och konsumentmakt.

Vi står bakom den digitala kartan Ekoguiden och har varit med och byggt upp den cirkulära rörelsen White Monday.

Intresset för ekologiska och miljösmarta produkter ökar snabbt i Sverige. Ekoguiden är din guide till eko, reko och vintage och är till för dig som gärna handlar second hand och helst fikar på kaféer med schyst producerat kaffe. Det är en digital karta som hjälper dig att hitta rätt bland verksamheter med ekologiskt, vegetariskt, närproducerat, second hand, återbrukat och rättvisemärkt.

White Monday är dagen för cirkulär konsumtion, som infaller måndagen innan Black Friday. Syftet är att lyfta alternativ till slit- och släng, alltså: hyra, dela, låna, byta, laga, second hand och återbruk. Idag finns många företag som jobbar med detta och de är samlade under bannern White Monday. 2019 blev det med oss som medarrangörer totalt över 500 företag, organisationer och influencers som deltog i 23 länder.

www.medvetenkonsumtion.se

www.ekoguiden.se

www.whitemonday.in


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.