2021-06-24 06:00Pressmeddelande

Sommar med Ekoguiden 2021 - din guide till Sveriges gröna smultronställen

Häng med Ekoguiden i sommar

Nu är sommaren här och det är äntligen dags för Sommar med Ekoguiden att ge sig ut i Sverige! Under juni-augusti vandrar vi från stad till stad och tipsar om gröna smultronställen, klimatsmarta utflyktsmål och hur du får till en ekoreko-sommar på hemmaplan, på ett säkert sätt.

Vi på Medveten Konsumtion började med konceptet 2016 för att lyfta fram våra eldsjälar runt om i Sverige som arbetar ideellt och lokalt med Ekoguiden. Vi vill också visa på orternas hållbara verksamheter och utflyktsmål. Denna sommar får ni även följa med till en ny ort där Ekoguiden snart lanseras!

SCHEMA 2021

v.26 – Sundsvall
v.27 – Malmö
v.28 – Umeå
v.29 – Linköping
v.30 – Stockholm
v.31 – Jämtland
v.32 – Borås

Följ sommarens äventyr på Facebook och Instagram stories där vi dagligen kommer att dela med oss av våra smultronställen. Inte nog med det, några av våra fantastiska volontärer kommer att dela med sig av sina sommarfunderingar i form av krönikor. Krönikorna samlas under nyheter på vår webbsida.

Mer om Ekoguiden och sommarkampanjen
Projektet Sommar med Ekoguiden syfte är att informera, utbilda, engagera och involvera privatpersoner genom Ekoguiden – ett vägledande verktyg och socialt nätverk som hjälper konsumenter att hitta rätt bland verksamheter med en hållbar profil (cirkulärt, ekologiskt, närproducerat och etiskt sortiment). 

Ekoguiden innehåller hundratals recenserade verksamheter och finns i på 15 orter runt om i landet. Vår vision är att Ekoguiden ska vara en levande karta till din stads mest dedikerade hållbara verksamheter. En oberoende guide som inte bara tipsar om utan även granskar verksamheterna och deras profil.

Vill du veta mer om Ekoguiden och sommarens aktiviteter eller är sugen på ett samarbete? Tveka inte utan kontakta oss på en gång!

Vi ses i Sommar! 

För mer information, kontakta:
Louise Thorén, samordnare för Ekoguiden
0760–951165
info@ekoguiden.seOm Föreningen Medveten Konsumtion

Föreningen Medveten Konsumtion skapar fler medvetna konsumenter i omställningen till en smartare värld - en värld av cirkulenter. De arbetar mycket för att upplysa om cirkulär konsumtion och myntade begreppet cirkulent som kom med på Svenska nyordslistan 2020. Föreningen arbetar med flera av de globala målen i Agenda 2030, men har en expertkunskap inom främst mål nr 12 – hållbar konsumtion och produktion. De erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar och vill tillhandahålla information för att varje företag och enskild konsument ska kunna ta hållbara beslut med hänsyn till miljö, hälsa och rättvis handel. De står bakom den digitala kartan Ekoguiden och har varit med och byggt upp den cirkulära rörelsen Circular Monday.