2013-01-22 10:46Pressmeddelande

Stockholms hållbara mode kartläggs

null

Lördagen den 26:e januari samlas en handfull Stockholmare för att kartlägga och recensera Stockholms utbud av second hand samt butiker som säljer ekologiskt och rättvist producerat mode. Recensionerna publiceras sedan under modeveckan i Ekoguiden Stockholm och fungerar som inspiration och tips till hur andra kan konsumera mer hållbart.

"Ekoguiden vill uppmärksamma alla Stockholmare på att stan har många schyssta alternativ för en medveten modekonsument och samtidigt uppmuntra de butikerna som gör ett fantastiskt jobb." säger Jennie Johansson, nationell projektledare för Ekoguiden.

Ekoguiden innehåller hundratals recenserade butiker, caféer och restauranger. Här kan du söka efter ekocaféer nära dig, eller hitta din nya bästa second hand-affär, ekoklädesbutik eller frisörsalong. 

Ekoguiden finns förutom i Stockholm också i Göteborg, Falun, Uppsala, Umeå, Eskilstuna, på Gotland och i Borås. Här kan du läsa mer om projektet Ekoguiden. Ekoguiden Stockholm samarbetar med asfaltblomman.se.

Presskontakt:

Jennie Johansson, nationell projektledare för Ekoguiden 

Tel: 0707-553850

jennie.johansson@medvetenkonsumtion.org

www.ekoguiden.nu

Facebook & Twitter

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Du når oss på http://www.medvetenkonsumtion.org


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.