2010-06-22 13:28Pressmeddelande

Videoblogg från Almedalen 2010

null

Medveten Konsumtion, den oberoende bloggosfärens utsände i Almedalen, sänder gratis videoblogg under hela veckan.

”Syftet med vår videoblogg från Almedalen är att synliggöra konsumtionsrelaterade frågor och samtidigt spegla det som händer under politikerveckan för alla dem som inte har möjlighet att åka dit själva”, förklarar Emelie Dahlström från Medveten Konsumtion.

Videobloggen, som är gratis, kommer att sända kortare intervjuer med politiker och beslutsfattare om konsumtion och medvetna konsumtionsval. Frågorna kommer att handla om konsumtion, både på individ – och samhällsnivå. Tittarna erbjuds också möjligheten att själva kommentera inlägg, samt föreslå frågor och till vem de vill sälla frågorna.

Matverkstad, medvetna val och paneldebatter
Förutom intervjuer kommer den ideella och politiskt obundna föreningen Medveten Konsumtion även vara delaktig i en rad konsumtionsrelaterade aktiviteter. Bland annat kommer man bjuda på en guidning i matbutik tillsammans med Dyrare mat Nu och Coops miljöchef Michael Robertsson, hållbar matlagning samt delaktighet av styrelseledamot Dan-Patrik Ryman i paneldebatten ”bakom de röda prislapparna” som sker torsdagen den 8 juli.  

”Eftersom videodagboken sänds via youtube hoppas vi också att fler bloggar, onlinemagasin och andra sociala medier direktlänkar till den för att ge ett mervärde till sina läsare. Vi lovar er att det kommer bli en mycket intressant vecka”, avslutar Emelie.

Medveten Konsumtions videoblogg kommer att sändas genom föreningens youtube-kanal: www.almedalsvideo.se

För mer information samt intervjuer kontakta:

Emelie Dahlström

Verksamhetsansvarig

Föreningen Medveten Konsumtion
emelie@medvetenkonsumtion.org

0736-546 740

Föreningen Medveten Konsumtion är till för dig som tror att man klarar sig alldeles utmärkt här i livet även om man konsumerar lite mindre, något mer genomtänkt och med mer hänsyn. Mer om oss hittar du på http://www.medvetenkonsumtion.nu


Om Föreningen Medveten Konsumtion

Medveten Konsumtion är en ideell förening som arbetar för ökad kunskap om konsumtionens effekter på miljön. Våra konsumtionsvanor är i nuläget ekologiskt ohållbara, riskabla för vår hälsa och oacceptabla ur ett globalt rättviseperspektiv. Vi ger inspiration i form av råd och tips för att motverka detta.